Rendez-vous Noord wordt geleid door Consul met een vooruitziende blik

Zestien schepen en hun bemanningen verzamelen zich in Heeg voor het jaarlijkse Rendez-vous van Noord. Bij aankomst in de haven worden wij opgewacht door Consul en Toertochtleider Joop en krijgen wij een plek in de haven toegewezen. Nadat een ieder bij Janny langs is geweest voor het financiële gedeelte, hebben we nog een paar uurtjes voor ons zelf of om even bij te kletsen met de buren over het afgelopen vaarseizoen. Dat wordt volop gedaan! Om half zes treffen we elkaar allemaal bij het havenkantoor en vandaar gaan we wandelend op weg naar het restaurant ’Jonas in den Walvis’, de dames in het mooi en de heren in het clubkostuum. In ’Jonas’ blijkt gastheer Kees van de Pol een heerlijk menu te hebben samengesteld. Het wordt een heel gezellige avond.

Het staat in het draaiboek aangegeven. We hoeven op zaterdag niet vroeg op te staan, want het is mistig. Voor half elf is vertrekken geen optie. De vooruitziende blik van TTL Joop is op z’n minst opvallend. Het is mistig en de zon breekt pas rond kwart over tien door! En om half elf vertrekt het eerste konvooi! De route leidt naar Sneek. Jachthaven De Domp is onze bestemming. Als iedereen is afgemeerd verzamelen we om drie uur bij restaurant De Kajuit. Daar gaan we een partijtje midgetgolf spelen. Het spel wordt nog eens uitgelegd en daarna gaan we in drie groepen aan de slag. Onderweg krijgt een ieder veel goed bedoelde adviezen mee van degenen die op hun beurt staan te wachten. Bij de dames eindigen Dolly en Tineke op een gedeelde derde plek, dus zij moeten nog even terug om uit te maken wie de echte nummer drie zou worden. Dolly komt als nummer drie terug. Corrie gaat er met plek nummer twee vandoor en Elselies is de nummer één! Henk, de Henk die luistert naar de achternaam Hylckama Vlieg, wordt eerste bij de mannen. Dick is hier tweede, Sies derde. Behalve met een officiële prijsuitreiking wordt de enerverende wedstrijd ook afgesloten met een drankje, dat spreekt vanzelf. En daarna moeten we direct weer aan tafel, het is allemaal wat uitgelopen! Het team van De Kajuit heeft een koud buffet klaar staan, en laat dat volgen door een warm buffet en nog heerlijke toetjes. Kortom, prima verzorgd!

Op zondagochtend worden we om tien uur verwacht voor het uitgebreide ontbijtbuffet. Als je dit zo leest hebben we bijna alleen maar gegeten of aan tafel gezeten! Ook dit buffet is weer keurig verzorgd. Na het ontbijt houdt Joop een praatje en worden de toertochtplaatjes uitgereikt. Namens ons allen worden Joop en Janny door Ann-Alice bedankt voor dit mooie, gezellige weekend en in de bloemetjes gezet. Een aantal boten gaat aansluitend op dit weekend naar het winterverblijf, zodat dit weekeinde voor hen tevens het einde is van het vaarseizoen 2014.

Joop en Janny, nogmaals bedankt voor al jullie inspanningen om voor Noord weer een aantal mooie en hele gezellige vaartochten te organiseren!

Gerard Inden

Reacties zijn gesloten.