De rode lopers bij het Okura voelen groots

Het is zaterdagmiddag, 25 april. Om vijf voor vijf staan er een paar honderd schippers en schippersvrouwen op de kade bij de Marina Amsterdam te wachten op de drie rondvaartboten die ons naar Hotel Okura zullen brengen.

De dames krijgen het moeilijk want het is berenkoud in onze uitgaanskleding. Door een communicatiefoutje aan de zijde van de rondvaartboten duurt het drie kwartier voordat ze bij ons zijn. Echter, het mag de pret niet drukken, wij gaan feesten!

In één van de boten staat Kapitein Rogier aan het roer, een echte Amsterdammer die veel vertelt over Amsterdam en haar gebouwen. Het bootje gaat over het IJ behoorlijk scheef, de nooduitgangen worden al gezocht, hilariteit alom. Rogier vertelt ons over  ’repelikas’ en ’siepallas’. Het wordt steeds leuker. Bovendien kost het Amstel hotel 3300 euro per nacht. Gastvrouw Ina Smaal neemt de microfoon over en heet ons allen hartelijk welkom en vertelt het een en ander over de praktische zaken gedurende de avond.

We worden bij het Okura op rode lopers ontvangen door een aantal gastheren van het hotel. Het voelt groots! Na de ontvangstborrel nemen wij allen plaats aan de prachtig gedekte tafels en begint de Cashband te spelen. Het is heerlijke muziek en bovenal, ze spelen niet hard zodat wij elkaar allemaal kunnen verstaan. Heel bijzonder! Tijdens het optreden van ons KNMC Schipperskoor wordt er enthousiast meegezongen en geneuried. En als vanouds stroomt de dansvloer helemaal vol. Ondertussen zie ik een jongen met  een camera en geluidsapparatuur rondlopen. Het blijkt dat er nog volop gefilmd wordt voor het promotiefilmpje van de KNMC, dat Youtube moet gaan halen. Rick Bon van Eyeforce vindt het een leuke opdracht. Ik heb hem nog even gewezen op de vele draaiboekjes van de Toertochten die bij Marga op kantoor liggen.

Ad Smaal neemt het woord en prijst zijn ’mannen’ die fantastisch werk hebben gedaan bij het binnenlopen van alle schepen. Het was ook een hele klus, de letters op de palen waren verdwenen door de vele regen, dus het was soms gissen voor een aantal schepen. Desalniettemin een strakke, goed georganiseerde operatie! Dan luidt Fred Swaab het vaarseizoen in zoals gebruikelijk met het luiden van de bel. We kunnen aan het hoofdgerecht beginnen en genieten van de muziek, het koor en het eten. Karin Brons (accordeoniste) gaat tot onze grote verrassing al spelend door de zaal, tussen de tafels door, iedereen galmt de bekende liedjes mee, uit volle borst! Het was een mooi feest, met recht een Openingsfeest om niet snel te vergeten!

Marijke van den Hoek

Reacties zijn gesloten.