Aanlooptocht Noordwest

Vis en bloemen staan centraal bij Aanlooptocht van Johan en Ben

De tocht die wordt geleid door het op de Noroc wonende Consulpaar van Noordwest, begint ook op die Noroc. Er worden wat (financiële) verplichtingen afgewerkt, maar vooral wordt er (bij)gepraat en meer dan gezellig gezeten en genoten. En natuurlijk wordt er geproost. Dat de Aanlooptocht van Noordwest maar mag slagen!

En dat gaat natuurlijk gebeuren. Daarvoor staan de organisatorische kwaliteiten van beide heren garant. Het programma staat als altijd als een huis; het negen schepen tellende konvooi komt als het ware in een gespreid (water)bedje terecht.

In Haarlem bijvoorbeeld. Johan en Ben ontkennen vanzelfsprekend dat ze er de hand in hebben gehad. Maar dat is een kwestie van valse bescheidenheid. Natuurlijk hebben beide heren er in Haarlem langdurig en nadrukkelijk voor gelobbyd om het Bloemencorso juist nu te organiseren. En niet zonder resultaat. Het corso is meer dan de moeite waard. Niet in de laatste plaats omdat de Grote Markt met recht zonovergoten mag worden genoemd. Best wel apart in een periode waarin zonnestralen knap schaars zijn. Ook hier wordt door het Consulpaar alle betrokkenheid ontkend. Maar de deelnemers aan deze Aanlooptocht weten wel beter…

Ze kunnen het natuurlijk niet alleen, dat Consulpaar. Ook bij een relatief korte tocht als zo’n Aanlooptocht heb je medestanders nodig. Toertocht-deelnemers die bereid zijn je bij te staan bij de verschillende taken. Zo laten ze Mariszkà en Jan Bos weten dat ze blij zijn dat ze niet alleen de foto’s maar ook het beheer van de penningen voor hun rekening nemen en zijn er ook Janny en Eddy van Bergen die elke ochtend voor heerlijke verse broodjes én de Telegraaf zorgen. Een prachtkoppel.

Ook Jan de Wit speelt deze tocht een grote rol. Niet direct als schipper van de Leomare, maar als busgigant. Tweemaal neemt de Noordwest-groep deze Aanlooptocht de bus; onnodig om door te geven dat vriend De Wit goede zaken doet… Vis is een van de zaken die, we hebben het al doorgegeven, tijdens deze Aanlooptocht centraal staat. Bij Waasdorp in IJmuiden krijgen we een visfileercursus die er niet om liegt. Onder vakkundige leiding je eigen vis schoonmaken die je ook nog eens mee kan nemen naar je eigen schip. En wil je het gebakken mee nemen? Geen enkel probleem. Dat wordt ook nog even voor je gedaan…

Het Zaans Museum op de Zaanse Schans. Ook weer zo’n uitje waar niemand een probleem mee kan hebben. Sterker nog, het is gewoon genieten daar in Zaandam. Dat fraaie, ’eigentijdse’ gebouw doet het gewoon goed. En de collectie die je daar in de Kalverpolder, een natuurgebied van Staatsbosbeheer, aantreft, is eveneens meer dan de moeite waard. Zeker als je die nog betrekkelijk nieuwe vleugel bezoekt. In dat Verkade-paviljoen wordt de bedrijfscollectie van de familie Verkade getoond. Bepaald een aanrader!

De tocht eindigt met de uitreiking van een tweetal lintjes. Het heeft Hare Majesteit immers behaagd om dit actieve TTL-koppel te onderscheiden met een lintje. En wat voor één! Het gaat hier wel om de ’Erepenning voor Toertochtleiders’. Een huldeblijk die door alle deelnemers aan de Aanlooptocht van Noordwest als niet meer dan terecht wordt beschouwd!

Het wordt ’heel gewoon’

De Aanlooptocht met Johan en Ben naar Amsterdam en het Openingsfeest aldaar was weer zo geweldig gezellig, onderhoudend, ontspannen en zo goed georganiseerd. Verrassend? Nee hoor, eigenlijk is het allemaal weer ’heel gewoon’.

De zeer gastvrije ontvangst- en afscheidsborrel op de Noroc, met echt alles er op en er aan, de ’uit-etentjes’ en de excursies (Haarlem – IJmuiden – Amsterdam) en de gezelligheid met alle deelnemers: het was weer klasse! Zo ook de bijzonder toetjes: het verblijf te Amsterdam, de Koningsdag en het Openingsfeest zelf in het Okura Hotel.

Johan en Ben enorm bedankt voor al jullie inspanningen en organisatie en wij kijken alweer uit naar jullie volgende tocht!

Marjan en Bert van Voorst

Een kleine bus, reuze knus

De Aanlooptocht van District Noordwest
één met een korte aanloop, gezelligheid deed de rest !
De start was in Haarlem, dat begon al goed
met het bloembollencorso, een prachtige stoet.

Met de bus naar IJmuiden, daar op de EX (boot) van onze Kees
een rondje om het fort en even buitengaats geweest.
Na een borrel in een bruin café die was al niet mis
wachtte ons een workshop, met heel veel vis.

We leerden alles over fileren
en mochten daarna ons resultaat consumeren
We konden de hoeveelheid echter niet op,
de rest mee in een doos, dat was werkelijk TOP !

In Zaandam kwam wederom een bus
een kleine dit keer, dat was reuze knus
Hij bracht ons naar de ’meisjes van Verkade’
De Zaanse fabriek vol koek en chocolade.

In de ’Amsterdam Marina’ is ons einddoel bereikt
Een splinternieuwe haven, maar niet af zoals het blijkt
Nog niet voor iedereen was er water en stroom,
maar de volgende dag deed alles het gewoon.

De afscheidsborrel op de NOROC, met hapjes en drank
was reuze gezellig, Johan en Ben, héél véél dank !

Jenny de Wit

Reacties zijn gesloten.